LIGA SCRIITORILOR ROMÂNI

v-gen-573l

 

FILIALA GORJ

Acronim – LSR-GJ –

 

INFORMAȚII GENERALE

 

Liga Scriitorilor Români

 

LSR – Liga Scriitorilor Români este o organizație profesională de creatori similară cu USR – Uniunea Scriitorilor din România. Din punct de vedere juridic nu este nicio deosebire între LSR și USR, ambele sunt uniuni de creație și legile date pentru acestea sunt valabile  pentru toate organizațiile de creatori de literatură, artă, meșteșugari ca olarii din Horezu sau scriitorii din USR având ca președinte pe Nicolae Manolescu, reales la 7 oct. 2013 cu 705 voturi. Uniunea lui Manolescu mai are in plus un stagiu de timp pentru recunoașterea statutului de membru-plin, până la "dovada" că te implici cu scrieri noi în literatură.

Cu legitimația LSR se poate intra in muzee, manifestări cultural-literare cu plată, se pot cere informații de la instituții pentru documentare și multe altele, conform statutului.

 

LSR – Liga Scriitorilor Români are Sediul central al Ligii Scriitorilor în municipiul Cluj – Napoca, Str. Ion Meșter, nr.3, bl. G, sc.6, et.1, ap.54, tel. 0264-421209  E-MAIL : ligascriitorilor@yahoo.com

Site-ul ligii este http://ligascriitorilorromani.wordpress.com

Președinte al Ligii  Scriitorilor este dl Alexandru Florin Țene, membru corespondent al Academiei Americană Română, pagină personală cu cv-ul complet:

http://www.samanatorul.ro/editura-online/html/al_florin_tene.html

 

LSR – Filiala Gorj

 

LSR-GJ nu are în prezent suficienți membri pentru a se constitui în filială județeană a LSR.

Dar acest portal și acțiunile membrilor care au deja carnet de membru, au ca principal scop strategic, de a duce mai departe informațiile de aici, pentru a atrage fiecare câți mai mulți membri, pentru că județul Gorj nu duce deloc lipsă de scriitori, unii remarcându-se pe plan național și chiar internațional.

 

Pentru moment, a fost împuternicit de către conducerea LSR – Liga Scriitorilor Români, „scriitorul Tomoniu N. Nicolae, cu domiciliul în Str. Principală, nr. 153, orașul Tismana, Jud. Gorj, cod poștal 217495, să constituie Filiala Gorj a Ligii Scriitorilor”. Odată constituită filiala, se va proceda la alegerea Consiliului LSR-GJ, membrii componenți având atribuțiuni pe genuri literare (proză, poezie, critică literară, studii și monografii, etc.) Se vor alege apoi Comitetul Director al LSR-GJ și comisiile.

 

Nicolae N. Tomoniu, președintele AST- Asociația „Semănătorul Tismana”, director al revistei lunare, online și tipărit, „Sămănătorul” Tismana va reactualiza la „Editura online Semănătorul” paginile personale ale celor care devin și membri LSR-GJ. Va da prioritate de publicare pe blogurile și publicațiile seriale, articolelor și lansărilor de carte ale membrilor AST chiar din alte filiale ale LSR iar la Gorj, va a pune lângă semnătura articolelor gorjenilor, membri ai LSR-GJ, și sigla filialei noastre.

 

Reamintim că publicațiile „Semănătorul” urmăresc dezvoltarea la un nivel superior a oportunităților de promovare și dezvoltare a culturii în general, cu accent pe literatura alternativă în special, creată de către membrii Ligii Scriitorilor Români sau membrii altor organizații de creație literară și chiar debutanți nemembri, fără a exclude membrii Uniunii Scriitorilor Români care doresc să colaboreze la proiectul nostru dar cu lucrări noi, inedite, care n-au mai fost promovate pe alte căi.

 

Adresele site-urilor folosite uzual de membrii AST și LSR-GJ.

 

- Semănătorul – Editura online, site preocupat de publicarea online a operelor literare vizând domeniile: proză, poezie, critică literară, reportaj, teatru, eseu, studii;

- Revista "Sămănătorul", (Link-ul arhivei) revistă lunară preocupată să respecte conceptul cultural-literar Sămănătorul și acțiunea lui programatică. Publică fragmente din cărțile publicate la Editura online, face promovare și lansare a cărților tipărite la Editura „Semănătorul Tismana” publică articole de critică literară scrise de cunoscători ai domeniului.

Articolele sau cărțile online și tipărit sunt susținute de către scriitori consacrați sau nu, condeieri anonimi sau începători, în intenția de a reînvia un curent ideologic și literar de felul celui constituit la începutul secolului XX în jurul revistei „Sămănătorul” (1901 - 1910) cu accent pe problema națională și cea țărănească.

 

Sămănătorul a fost o revistă literară săptămânală, concepută de către George Coșbuc și Alexandru Vlăhuță și care a apărut la București, între 2 decembrie 1901 și până la 27 iunie 1910 fără întrerupere. A jucat un rol important în viața literară a vremii și a constituit catalizatorul pentru înființarea curentului ideologic și literar care i-a purtat numele - Sămănătorismul.

 

galb-sem

 

Site-urile adiacente se găsesc la adresele:

 

"Revista Sămănătorul" - http://www.samanatorul.ro

"Sămănătorul - Blogger" - http://samanatorul.blogspot.com cu extindere:

"Sămănătorul – Articole politice" - http://cleptocratia.blogspot.com/

"Sămănătorul - Poezii" - http://poezii-samanatorul.blogspot.com/

 

 

galb-sem

 

Adresa de e-mail:

lsrgorj@tismana.eu

 

Citiți

Arhiva Revistei Sămănătorul unde am prezentat (cu fragmente concludente)

scrierile colaboratorilor noștri:

http://www.samanatorul.ro/revista/arhiva.htm

A se face deosebirea intre

www.samanatorul.ro și www.semanatorul.ro, site suspenat

 

 

 

Calendar inteligent info-astăzi (lb. franceză)

 

Cititi ZIARELE de astazi: Clic aici 

Cum va fi vremea: Meteo PADES

Programele posturilor TV: Clic aici

Ultimele rezultate de la Loteria Romana: Clic aici

Calendar ortodox azi:

 

 

---

Contact LSR - Filiala Gorj

 

© Copyright  LSR-Filiala Gorj  – 2016

---